Делегация на КТ "Подкрепа" ще участва в работата на Втория Конгрес на МКП

Делегация на КТ “Подкрепа” ще участва в работата на Втория Конгрес на МКП

Днес, 21 юни 2010 г., във Ванкувър, Канада, се открива Вторият Конгрес на Международната конфедерация на профсъюзите.
Конгресът ще се проведе от 21 до 25 юни 2010 г. и в неговата работа ще участват хиляда делегати, представители на 176 милиона работещи от 155 страни. На този най-висок световен синдикален форум КТ "Подкрепа" е представена от тричленна делегация, ръководена от президента д-р Константин Тренчев. Участие ще вземат и Веселин Митов - международен секретар и Руска Бъчварова - конфедерален секретар по организационно-структурна политика и председател на Съюза на жените на КТ "Подкрепа".
По време на работата си делегатите ще обсъдят въпроси, свързани с промените в търсенето на работна сила, резултат от глобалното преструктуриране на световната икономика.
Основен акцент в дискусиите ще бъдат също пътищата за повишаване защитата на хората на наемния труд, на правата на работещите мигранти, за преодоляване последиците от промените в климата и проблемите на борбата срещу разпространението на ХИВ-СПИН.
Изказвания в отделните панелни дискусии ще направят генералният секретар на Международната организация на труда г-н Хуан Сомавия, Доминик Строс-Кан генерален директор на Международния валутен фонд, г-н Паскал Лами - генерален директор на Световната търговска организация и г-жа Хелен Кларк - администратор на Програмата на ООН за развитие ПРООН.
Непосредствено след Конгреса, делегация от синдикални лидери ще се присъедини към обсъжданията на провежданата в град Онтарио среща на върха с политически представители от страните на Г8 и Г20.

Close