Изборите за Европейски парламент през май 2019 през погледа на социалните партньори

Изборите за Европейски парламент през май 2019 през погледа на социалните партньори

Изборите за Европейски парламент през май 2019 през погледа на социалните партньори

snimka

Европейският съюз донесе на Европа мир и обедини европейските граждани около отстояването на ценностите на демокрацията, човешките права, свободата и равенството.

Демокрацията не е финална точка – тя трябва да се  възражда и подхранва всеки ден, за да продължава да съществува. Затова призоваваме европейските граждани да излязат от домовете си и да гласуват на предстоящите избори (23-26 май). Така ще изразят волята си за общото бъдеще и ще защитят демократичните ценности, стабилното икономическо развитие и социалната справедливост.

На ЕС дължим съвременния начин на живот. Той донесе безпрецедентен икономически и социален прогрес продължава да носи ценни предимства/…. На своите граждани, работещи, компании.

Но настоящето за  Европа и света все пак е крайно несигурно. Все още сме в процес на възстановяване - гражданите, работещите, компаниите все още усещат икономическите и социалните последици от кризата. Има хора, които поставят под въпрос или напълно отхвърлят европейския проект.   Изправени сме пред големи предизвикателства – напрежение между държавите, новото лице на английско-европейските взаимоотношения, миграциите, безработицата, перспективите за младите хора, климатичните и технологични трансформации и, в някои държави, увеличаващите се икономически и социални неравенства. Но решението не е да зачеркнем   постигнатото и да се върнем назад – ние трябва да предприемем обединени действия по пътя си напред.

Европейският проект, наречен ЕС, е силен и устойчив и ние, социалните партньори в Европа, вярваме, че може да продължава да ни помага в изпитанията и в чертаенето на по-светлото бъдеще на Европа, нейните граждани, работещи и компании. Европа си остава едно от най-добрите места за живот, работа и бизнес. Заедно трябва да се гордеем, да оценяваме това и да го надграждаме.

В този дух, ние ще продължаваме  да допринасяме за успехите на европейския проект и за обединена Европа, която работи в полза на своите работещи и компании, чрез инициативи за подобряването на ежедневието им и за  по-добро бъдеще, изпълнено с възможности, за всички!

https://www.etuc.org/sites/default/files/document/file/2019-03/2019-02-19_European%20Parliament%20elections%202019_joint%20statement%20social%20partners%20-%20FINAL%20%28003%29.pdf

https://www.etuc.org/en/issue/european-elections

Close