На 23 юни 2014 г. в централата на КТ „Подкрепа“ ще се проведе VI-та годишна конференция на Европейската мрежа от научно-изследователски синдикални институти. Под егидата на Европейския синдикален институт над 35 ръководители, изследователи и експерти от над 25 страни ще обменят информация и ще дебатират по синдикалните стратегии, свързани с излизането от глобалната криза, справянето с безработицата и последиците от наскоро провелите се европейски избори. Специален ракурс се дава на проблемите, свързани с вътрешната миграция в ЕС.
Домакини на престижния международен форум са изследователските институти на двата български национално представителни синдикални организации, като форумът ще бъде открит в КТ „Подкрепа“ в 9.30 ч. от генералния директор на Европейския синдикален институт Филип Поше и директорите на институтите на КНСБ Любен Томев и на КТ „Подкрепа“ Олег Чулев. Презентации по основните теми ще изнесат и проф. Духомир Минев и д-р Екатерина Рибарова.
От 11.30 ч. президентите на КТ „Подкрепа“ и на КНСБ д-р Константин Тренчев и инж. Пламен Димитров ще анализират социално-икономическата ситуация в страната и последиците от наскоро провелите се европейски избори.

Форумът е открит за представителите на медиите.