На 18.03.2014 г. от 10.00 ч. в гр. София /НДК, етаж 5/, президентът на КТ „Подкрепа“ д-р Константин Тренчев ще открие „Национални дни на кариерата“, 2014 г., заедно с г-н Светлозар Петров /управител на Job Tiger/, проф. д-р Анелия Клисарова /министър на образованието и науката/ и д-р Хасан Адемов /министър на труда и социалната политика/. За четвърта поредна година КТ „Подкрепа“ чрез своята Национална мрежа от Информационни бюра „Достоен труд“, ще вземе участие във форума.
Конфедералният секретар и координатор на Национална мрежа Информационни бюра „Достоен труд“ към КТ „Подкрепа“ г-н Емил Димитров ще представи участието на Мрежата в „Национални дни на кариерата“, 2014 г.
В рамките на кампанията експерти от Основните Информационни бюра „Достоен труд“ към КТ „Подкрепа“ ще информират и консултират младите специалисти и студентите за възможностите за работа и стаж, в които може да се включат: как да си търсят работа, как да подготвят необходимите документи за кандидатстване, какви възможности за професионално развитие съществуват; за възможностите за продължаване на образованието и професионалното обучение; консултации за рисковете на работното място; за всичко, касаещо трудовите и осигурителни права, договори, документи, формуляри и защита.
Форумът е част от инициативите за създаване на благоприятна среда за развитието и запазването на младите специалисти в България.
Мрежата на КТ „Подкрепа“ ще бъде представена със собствен щанд и в още 6 града: 25 март – Варна /Галерия „Грифит“/; 27 март – Велико Търново /Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“, V корпус/; 1 април – Русе /Русенски университет „Ангел Кънчев“/; 3 април – Свищов /Стопанска академия „Д. А. Ценов“/; 8 април – Пловдив /Международен Пловдивски Панаир, Конгресен център/ и 10 април – Бургас /Бургаски свободен университет/.
Дейността на Информационните бюра „Достоен труд“ към КТ „Подкрепа“ са част от Националната кампания „Подкрепа за Достоен труд“, която се реализира в рамките на проект „Подкрепа за Достоен труд“, BG051PO001-2.1.04, осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2007-2013, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.