Mеждународна конференция: „Синдикатите от Западните Балкани: активни участници с ясни граждански и социални ангажименти за ускорена европейска интеграция“

На 1 ноември 2022 г. от 9.30 ч. в конферентната зала на х-л „Света София“ /ул. Пиротска 18/ президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов ще открие двудневна международна конференция на тема „Синдикатите от Западните Балкани: активни участници с ясни граждански и социални ангажименти за ускорена европейска интеграция“.

Според изследванията на синдикалните организации, спадът в жизнения стандарт на работещите е сериозен. Най-тежко е положението на най-нископлатените заети лица, чиито доходи за една година са намалени с 19%, докато на наетите на минимална работна заплата това намаление е между 7 и 8%. Повече от половината домакинства в Европа изпитват затруднения, 10% от тях не са в състояние да покриват разходите си за основни стоки, като един от пет души е в риск от бедност. Поскъпването на стоки и услуги ще продължи да изяжда доходите, като най-тежко засегнати ще продължат да бъдат най-уязвимите групи в обществото. Участниците в международния форум ще анализират сложната и динамична ситуация и ще настояват за предприемане на спешни мерки за справяне с непрекъснатото повишаване на разходите за живот.

Приветствия към участниците ще отправят заместник-министърът на труда и социалната политика проф. Емил Мингов, вицепрезидентът на EZA и президент на CFTC-Париж Жозеф Тувенел, вицепрезидентът на БСК Мария Минчева и заместник-председателят на Икономическия и социален съвет Богомил Николов.

ПРОГРАМА

The event is finished.

Date

01 - 02 ное. 2022
Expired!

Time

09:30 - 18:00
х-л „ Света София“

Място

х-л „ Света София“
х-л „ Света София“, ул. „Пиротска“ № 18
КТ "Подкрепа"

Организатор

КТ "Подкрепа"
Phone
02/987 68 82
Email
press_center@podkrepa.org

Лектори

No Responses

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *