Уважаеми колеги, скъпи приятели,

Благодаря ви, от името на всички нас от ЕКП (Европейската конфедерация на профсъюзите), за изпратените съобщения, изпразяващи солидарност и подкрепа, в тежките дни след страшните терористични атентати в Брюксел.

Колегите ми от ЕКП, както и членове на Изпълнителния комитет, поели ангажимента да присъстват на заседанието през драматичния ден, са имали късмет и са невредими, но някои от нашите белгийски членове, а също и някои други членове на персонала, са били ранени, някои все още се опитват да се справят с тази страшна ситуация и последиците, предизвикани от нея.

Ние бихме искали да Благодарим – на всички организации и хора от Европа и други континенти – бихме искали да потвърдим, че ще се изправим заедно в знак на солидарност към народа на Белгия, както и към всички останали държави, атакувани по подобен начин.

Ще продължим да защитаваме синдикалните ценности, правата на човека, демокрацията и свободното общество. Ще се противопоставим на расизма и ксенофобията, както винаги сме го правили. И ще го направим заедно – няма да се делим!

Искрено Ваш,

Luca Visentini

/Генерален секретар на ЕКП/