На 12 юни 2018 г. от 9.30 ч. в хотел „Рамада“ президентите на КТ „Подкрепа“ и на КНСБ Димитър Манолов и Пламен Димитров, заедно с министър Бисер Петков, ще открият двудневно заседание на Изпълнителния комитет на IndustriALL Europe – Европейската федерация на промишлените синдикати. В заседанието ще участват всички лидери на индустриалните федерации на КТ „Подкрепа“. По време на форума ще бъдат обсъдени неравенствата на заплащането в Европа и необходимостта от решителното им повишаване. Участниците ще разгледат и изключително важни въпроси за индустриалната политика в Европа, с акцент върху дигитализацията, условията на труд и новите форми на заетост.

На 21-22 юни 2018 г. в Резиденция „Бояна“ Групата на работниците на Европейския икономически и социален комитет /ЕИСК/ ще проведе свое заседание, в което ще участват над 120 синдикални лидери от ЕС. Форумът ще бъде открит с встъпително изказване на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева. По време на срещата министър Бисер Петков, президентите на КТ „Подкрепа“ и на КНСБ Димитър Манолов и Пламен Димитров ще анализират социалните цели на Българското председателство на Съвета на ЕС – постижения и бъдещи предизвикателства.

На 25-26 юни 2018 г. в хотел „Рамада“ ще заседава Дирекционният и Изпълнителен комитет на Европейската конфедерация на профсъюзите /ЕКП/.

На втория ден /26 юни/ от 14.30 ч. ще се открие международна конференция, на която ще се обсъди инициативата за създаването на Алианс за възходяща конвергенция на работните заплати с участието на министър-председателя Бойко Борисов, комисаря по заетостта Мариане Тисен, министър Бисер Петков, генералния секретар на ЕКП Лука Визентини, президентите на КТ „Подкрепа“ и на КНСБ – Димитър Манолов и Пламен Димитров.