ИС на КТ „Подкрепа“ заявява, че е крайно недостойно членовете на Кабинета Станишев да прикриват своите неудачи и злоупотреби в областта на капиталовите разходи с искания на социалните партньори, в частност синдикатите. На 13 август 2009 г. ексминистър Орешарски си позволи, разпространявайки откровени неистини, да обясни преразхода с над 30% в капиталовите разходи на Бюджет 2009 с настояване на синдикатите и работодателите да се финансират определени обекти. На всеки икономически грамотен човек е ясно, че именно през това перо е възможно финансирането на дейности, които нямат нищо общо с капиталовите разходи (например-партийно участие на избори).
На цялата българска общественост е известно, в т.ч. най-вече на Кабинета Станишев, че от 10 ноември 2008 г. национално представителните синдикални организации КТ „Подкрепа“ и КНСБ напуснаха социалния диалог, което прекрати всякакви контакти и обсъждания с бившето правителство във връзка с водената от тях политика на разруха и ограбване на държавата. Това обстоятелство беше точно и ясно изразено на проведения от нас митинг на 26 юни 2009 г.
Господа бивши управляващи,
Време е да понесете отговорността за некадърната си и грабителска политика. Ние, членовете на КТ „Подкрепа“, заявяваме, че няма да ви позволим да криете вашите далавери на наш гръб и с всички средства ще съдействаме на всеки, който има смелостта да каже истината за вашите действия, както и категорично ще настояваме за справедливо наказание на виновниците.