Шоково поскъпване на вода, ток и парно. Какво е решението?

„Водата не е чак такава драма, въпреки че там нещата са заровени в годините, а те са свързани с тази системна политика, която проверка КЕВР, на издевателства върху водните дружества, с една единствена цел – водоснабдяването, която е базова услуга, да се обърне в стока. Тази кауза е загубена, но това не пречи на Комисията да прави това, което прави“, каза президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов в студиото на „Денят ON AIR“.

Според него ТЕЦ-овете в момента са в добро положение заради високата цена на тока.

„Това няма да е завинаги. Цената на квотите за въглеродни емисии е подскочила с 40% в сравнение с времето, в което водихме големите разговори около Плана за възстановяване. Не съм го чел, но 43 критики върху материал, който е 3 000 страници може да не са толкова много, но в тях може има само една, която да го срине. Беше груба грешка, че Планът не беше внесен през април“, допълни Манолов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той припомни, че предишният План за възстановяване беше правен година и половина.

„Стана хубаво, че дойде момент, в който институционално натискът върху Пеканов намаля и той успя да компилира някакъв вариант – въпреки че той не е автор на този План, той е компилатор на чужди идеи и настоявания“, подчерта президентът на КТ „Подкрепа“.

Той смята, че Планът може да бъде използван като политически инструмент, за да ни накара да свършим работа със Северна Македония.

„Нищо чудно да дойде някой и да каже: „Колко ви струва да се откажете от ветото срещу РСМ?“. Страх ме е, че ще се намерят и хора, които ще определят цената. И за парите, които ще дойдат в България, е само относително вярно. Те няма да дойдат при мен. Те ще отидат при хора, които са поименно известни. Защо не натискат Република Северна Македония, а натискат нас“, попита Димитър Манолов.

А за новото правителство се надява, че няма да посегнат на хората, които работят на терен.

„Ако посегнат на Агенцията по вписванията, Агенцията по заетостта – няма да е никак добре и най-вероятно ще се скараме. В писмо до Владислав Горанов поисках списък на всички администрации, които работят, защото това е най-голямата тайна в България. Когато някой ми каже, че ще съкрати 30 000, аз се изпъвам, защото това число не е вярно“, категоричен е Манолов.

Цялото участие може да гледате ТУК.

Източник: „Денят ONAIR“, Bulgaria ON AIR

10.12.2021 г.