Най-голямото шоу е Бойко Борисов и ДПС да подкрепят този кабинет. Това заяви пред БНР Димитър Манолов, президент на КТ „Подкрепа“ и председател на Надзорния съвет на НОИ за предложения от лидера на „Има такъв народ“ вариант за правителство.

„Понеже сме го обърнали на шоу, както се вижда, ако аз съм на Бойко Борисов, аз ще подкрепя този кабинет. Едно – заради шоуто. Защото ще стане голямо шоу. От друга страна държавата все пак трябва да има някакъв кабинет, устойчив. Има задачи за решаване“, каза Манолов в предаването „Преди всички“.

„При това там има такива, които сега много мразят Бойко Борисов, но Бойко Борисов им беше дал повече от половината власт в държавата през 2014-2015 г. Вероятно сега имат същата идея, желанието напира отвътре за колкото се може повече“, коментира Димитър Манолов.

Относно липсата на анонс за доходите и пенсиите при представянето на проектокабинета на партията на Слави Трифонов синдикалистът посочи, че „никой не може да бъде изненадан от това.“

„Аз лично не съм изненадан. Макар че продължавам на чисто човешко ниво да се изненадвам на тази човешка метаморфоза – как от съвсем обикновен човек, който дори е продавал мартеници в подлеза пред ЦУМ, изведнъж ставаш някакъв страшен капиталист и мизантроп и почваш да се отнасяш дори с някаква степен на омраза към бедните хора.“

Запитан има ли пари за актуализация на пенсиите Манолов уточни, че стои въпросът как тези 50 лева, които се дават като надбавка към пенсиите, да станат формално част от тях.

Във финансите няма чудеса, парите не растат по дърветата. През 1997 г. пенсията, която сега е 300 лева, беше 17, а средната беше 30 лева, припомни синдикалистът.

По въпроса за актуализацията на пенсиите Димитър Манолов изтъкна, че социалният министър Гълъб Донев е сред хората, „които разбират от тези неща и има повече от един план, по който нещата да се случат“, и двата плана работят и имат плюсове и минуси. Въпросът е, че това решение няма да го взема той, а някой друг, подчерта синдикалният лидер.

Цялото интервю ТУК.

Източник: БНР

Снимка: Веселина Миланова