На провелата се от 27-29 ноември 2015 г. в Будапеща, Унгария, Генерална асамблея на EZA – Европейски работнически център, Д-р Константин Тренчев бе избран за вицепрезидент. КТ „Подкрепа“ членува от 2010 г. в този най-авторитетен християнски интернационал, обединяващ над 80 организации от Европа – синдикати, академични, изследователски, обучителни и университетски центрове с християнска философска насоченост, работещи в областта на социалната политика.

Асамблеята преизбра за нов мандат досегашния президент – г-н Барто Пронк (Холандия) и избра нов генерален секретар – г-жа Зигрид Шрам (Германия). Кандидатурата на Д-р Тренчев успя да събере най-много гласове след тези на президентите на Солидарност (Полша) и на немските синдикати, като по този начин той се явява първият и единствен българин заемал вицепрезидентски длъжности в най-престижните синдикални международни централи – МКП, ЕКП (където понастоящем е в мандат) и EZA.

Чрез видео-конферентна връзка новото ръководство и делегатите на Асамблеята бяха поздравени от президента на Европейската комисия г-н Жан-Клод Юнкер. Като жест на признание към приноса и авторитета, които КТ „Подкрепа“ успя да натрупа за такъв кратък период бе взето решение следващата годишна среща на Разширения Президиум на EZA да се проведе през май 2015 г. в София, България.