Антиинфлационният пакет, предложен от „Продължаваме промяната“, не е обсъждан със социалните партньори. Това коментираха в „Денят започва“ Димитър Манолов, президент на КТ „Подкрепа“, и Васил Велев, председател на УС на Асоциация на индустриалния капитал в България.

През медиите научаваме, че нещо щяло да стане, а мястото да се обсъждат тези неща е Националният съвет за тристранно сътрудничество. Преди десетина дни имахме среща с министър-председателя и с Асен Василев, който е председател на НСТС и заявихме, че ние искаме да кажем какво се случва, да говорим за проблемите, да дадем мнение по това, което някой иска да прави. „НСТС може да не се съобрази с това мнение, но е длъжен да го чуе по закон. Работодателите, които представляват бизнеса там произвеждат над 85% от БВП. В техните предприятия работят над 80% от заетите, а КТ „Подкрепа“ и КНСБ представляваме над 1 млн. от работещите. Гласът на това съобщество непременно трябва да бъде чут“, това каза президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов.

Той допълни, че днес преди коалиционния съвет няма да има среща на тристранката, но по принцип такава среща е добре да се проведе след съвета, за да чуят какво мисли останалия свят за техните решения.

Вижте целия разговор ТУК.

Източник: БНТ, „Денят започва“