В Локомотивно депо Подуене Колоосно редукторен цех, в следствие на инфаркт почина Васко Григоров. Една от причините, споделена от колегите му, е огромният стрес, свързан със ситуацията в БДЖ, предстоящите уволнения и грубият административен натиск, на който са подложени всички стачкуващи. КТ „Подкрепа“ и КНСБ изказват своите най-дълбоки съболезнования и съчувствия към близките на нашия колега.

И днес, 29 ноември, за шести пореден ден продължи стачката на работниците и служителите, които днес са на смяна в българските железници.
Около 89% от пътническите влакове в цялата страна спряха. Към 16.00 ч. от 261 пътнически влака, които е трябвало да се движат по разписание между 8.00 и 16.00 ч., по заповед на ръководството на БДЖ са отменени 22. 189 са спрели движение. 26 влака, които са били в движение преди началото на стачката, до този момент не са стигнали до крайната си точка, като няма сведение на коя гара са спрели. 22 са отменени.
И през днешния ден продължиха нарушенията на закона и провеждането на локаут от страна на ръководството на БДЖ, като напр. дежурният ръководител на гара Горна Оряховица, който е обявил, че стачкува, е бил подменен.
Стачката продължава. И утре от 8.00 до 16.00 ч. влаковете няма да се движат на територията на цялата страна.

Утре, 30 ноември 2011 г. КТ „Подкрепа“ и КНСБ организират национална протестна демонстрация митинг под мотото: „НЕ на промените в пенсионната реформа, орязващи правата на българските граждани и срещу отнемане на допълнителното трудово възнаграждение за придобит трудов стаж и професионален опит /клас прослужено време/“.
Протестният лъч на КТ „Подкрепа“ ще започне от Национален стадион „Васил Левски“ /в 11.30 ч./ и ще премине по ул. „Гурко“ – бул. „Васил Левски“ – бул. „Цар Освободител“ до площад „Народно събрание“.
Протестният лъч на КНСБ ще започне от пл. „Македония“ 1 /в 11.30 ч./ и ще премине по бул. „Хр. Ботев“ – бул. „Стамболийски“ – бул. „Мария Луиза“ – бул. „Дондуков“ – бул. „Цар Освободител“ до пл. „Народно събрание“, където двата лъча на КТ „Подкрепа“ и КНСБ ще се съберат и ще проведат протестен митинг от 13.00 ч.

16.00 ч.
29 ноември 2011 г.