На 27 ноември вече четвърти ден над 80% от работниците и служителите, които днес са на смяна в българските железници стачкуват. От началото на стачката в 8.00 ч. нито един влак не тръгна от Централна гара София, Перник, Мездра, Горна Оряховица, Пловдив, Бургас. На гара Стара Загора стачкуват и двете маневри от товарни превози, както и ръководител движение, което не позволи движението на товарите.
От общо 130 влака по разписание в цялата страна към 10.30 ч., които е трябвало да тръгнат или са били в движение от преди началото на стачката, са спрели 102. 10 влака, които са били в движение преди началото на стачката, до този момент не са стигнали до крайната си точка, като няма сведение на коя гара са спрели.
Към 10.30 ч. служителите на ДП НК ЖИ стачкуват на гарите: Бобошево, Дупница, Делян, Гълъбник, Батановци, Кракра, Перник, Кюстендил, Разпределтилен пост гара Копиловци, Гюешево, Волуяк, Мездра, Роман, Кунино, Червен бряг, Телиш, Горни Дъбник, Елин Пелин, Веринско, Ихтиман, Видин, Трявна, Ловеч, Ловеч Север, Лепница, Своге, Троян, Пловдив Разпределителна, Пещера, Михайлова, Завой, Гурково, Сливен, Ямбол, София, Николаево, Стара Загора.
Продължава стачката и по малките гари и спирки в страната.
Продължават и нарушенията на закона и провеждането на локаут от страна на ръководството на БДЖ, като напр. по заповед от София тръгва на червен сигнал от Карлово влак Чайка Експрес, без даден сигнал готово от кондуктора, който е обявил, че стачкува. Това истерично поведение на ръководството на БДЖ граничи с престъпление, тъй като застрашава живота и сигурността на пътниците. Това е поведение с непредвидими последици и показва, че нищо, дори и човешкият живот не е в състояние да върне към нормалния разум бездарното ръководство на БДЖ.

11.30 ч.
27ноември 2011 г.