Конфедерацията на труда „Подкрепа” и Национална Федерация „Земеделие и горско стопанство“, съвместно с Фондация „Фридрих Еберт“, организират международна конференция на тема „Честно за социалния диалог на Балканите“.

Двудневната конференция ще бъде открита на 21 май 2018 г. от 16.30 ч. в Парк-хотел „Москва“, зала Киев, от президента на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов. Своите приветствия ще поднесат Моника Панайотова – заместник-министър за българското председателство и Харалд Виденхофер – генерален секретар на EFFAT /Европейската Федерация на работещите в земеделието, храните, туризма и тютюните/.

По време на събитието синдикалните федерации на работещите в земеделието, хранително-вкусовата промишленост и туризма от България, Сърбия, Хърватска, Словения, Македония, Черна Гора и Турция ще направят обективен анализ на социалното партньорство в отделните страни и ще набележат мерки за подобряването му, като предпоставка за гарантиране на по-висок жизнен стандарт и за стабилно и устойчиво развитие на отраслите земеделие, хранително-вкусова промишленост и туризъм.

Присъстващите организации са членове на EFFAT и развиват своето сътрудничество в рамките на учредения между тях Съвет за сътрудничество, солидарност и подкрепа от Югоизточна Европа.