Уважаеми колеги,

МКП изказва своето сериозно безпокойство по повод нарастващите смъртни случаи на цивилни граждани в Газа. Бомбардирането на училища, болници и на единствената електроцентрала предизвика остра реакция и бе строго осъдено от ООН. Обстрелването на цивилни лица е в разрез с международното право и ООН отново призова за отговорност и справедливост.
Единственото разумно решение на конфликта е, чрез намесата на международната общност, да се постигне постоянно прекратяване на огъня като се принудят враждуващите страни да седнат на масата и да се договорят за прекратяване на блокадата в Газа и на окупацията на Палестина. Народът на Израел и народът на Палестина ще имат мирно и сигурно бъдеще единствено посредством споразумение между двете държави, за да могат всички те да живеят в мир и сигурност и да градят бъдеще за себе си и за децата си.
По тази причина МКП призовава своите организации-членки да потвърдят неотменимия ангажимент към опазването на мира по света и в четвъртък, 7 август 2014 г., три седмици след началото на сухопътната операция в Газа, да:
1.Лобират пред националните си правителства в подкрепа на плана за мирно разрешаване на конфликта, който мирен план включва пет точки:
-спиране на военните действия;
-предоставяне на хуманитарна помощ за населението в Газа;
-незабавно прекратяване на доставките на оръжия, боеприпаси и муниции,
които могат да бъдат използвани против мирното население;
-прекратяване на блокадата в Газа;
-договаряне на приемливо за двете държави решение, основано на международното право.

2.В четвъртък, 7 август, можете да изпратите чрез Twitter протестно съобщение в подкрепа на мирното разрешаване на конфликта до ООН и до Вашето национално правителство. Ако не ползвате Twitter, бихте могли за изпратите Вашето съобщение чрез Facebook като посочите от коя синдикална организация сте.
3.По възможност можете да подкрепите инициативата на Международната федерация на транспортните работници за набиране на спешна финансова помощ за Газа на www.itfgazafund.org
4.Синдикални лидери и известни лица от вашата страна могат да се присъединят към кампанията на МКП и чрез пощенски картички Мирът е също и мое дело да изпратят съобщение до Генералния секретар на ООН в подкрепа на мирното разрешаване на конфликта.
Повече информация за кампанията на МКП може да получите на www.bypost.com/peacelikemine. Чрез него може да изпратите ваше лично послание до Генералния секретар на ООН.
МКП винаги подкрепя мира и демокрацията навсякъде по света!
Ние ви благодарим искрено за вашата подкрепа към населението в Газа!

С уважение,
Шарън Бъроу, Генерален секретар на МКП