На 24 ноември 2017 г., от 10.00 ч. в „Силвър Хотел“ /бул. „Симеоновско шосе“ 6/ президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов ще открие двудневна международна конференция на тема „Баланс между сигурност и гъвкавост на труда – младите хора в търсене на устойчиви решения“. Събитието се организира от Младежка мрежа „Подкрепа“ в сътрудничество с Национален младежки форум и с финансовата подкрепа на Фондация „Фридрих Еберт”.

Поканени да вземат участие са представители на министерството на младежта и спорта, Агенцията по заетостта и на младежки организации от: Белгия, Полша, Италия, Испания, Кипър, Малта, Гърция и България.

Работната програма предвижда обсъждането на следните теми: за глобалната икономика и постоянно нарастващата конкуренция, принуждаващи най-уязвимата група от млади хора да се примиряват с несправедливи условия на труд и живот, които често водят до социална несигурност и до затруднения да създадат собствено домакинство и семейство. Също така – дискусия как да са по-независими, по-активни и техният „глас да бъде чут“!

Предвижда се разработване и приемане на документ „Гласът на младите хора в Европа“.