На 26 юни 2009 г. (петък) Конфедерация на труда „Подкрепа“ организира национален протестен митинг-шествие под мотото „20 години на лъжи, грабежи и предателство стигат! Искаме справедливост, искаме възмездие!“, в който се очаква да вземат участие около 15 000 членове и симпатизанти на КТ „Подкрепа“ от цялата страна.

С този акт трудовите хора на България ще настояват пред тези, които се борят за власт за: сигурни работни места и европейски стандарти на труд и заплащане; качествени здравни грижи и образование; кариерно развитие за младите хора; достоен живот за нашите майки и бащи; отговорна национална политика за хората в неравностойно положение; безпощадна война с корупцията; достойно име за България като член на Европейския съюз.

Сборният пункт на участниците е на Националния стадион „Васил Левски“ от 11.30 ч., откъдето шествието ще се проведе по следния маршрут: от Национален стадион „Васил Левски“ по ул. „Гурко“, бул. „Васил Левски“, бул. „Цар Освободител“, ул. „Раковски“, ул. „Оборище“ до пл. „Св. Александър Невски“ и ще приключи с протестен митинг пред храм-паметник „Св. Александър Невски“ (символичното място, където преди 20 години се роди демокрацията в България).

Международните синдикати също ще подкрепят справедливия граждански протест, като участие в митинга ще вземат трима чуждестранни гости от трите социално най-будни европейски страни Франция, Гърция и Италия: г-н Йоргос Дасис (от Гръцката конфедерация на синдикатите, който същевременно е президент на групата на работещите в Европейския икономически и социален съвет), г-н Морис Босюар (вицепрезидент на Френския синдикат CFDT), г-н Анжело Веро (главен секретар на Европейския работнически съвет на групата Миролио). Приветствия и подкрепа са изразили генералния секретар на Международната конфедерация на профсъюзите г-н Гай Райдър и генералния секретар на Европейската конфедерацияа на профсъюзите г-н Джон Монкс.

Шествието и митингът са организирани прецизно по начин, който възможно най-малко би предизвикал нарушаване на транспортния трафик, но въпреки това се извиняваме предварително за евентуално предизвиканите неудобства и се надяваме столичани да ни подкрепят предвид важността и общонационалния характер на проблемите.