На 15 септември 2014 г. на парламентарните избори в Швеция, бившият президент на Шведската синдикална федерация IFMetall /членуваща в IndustriAll Европа/ и лидер на Шведската социалдемократическа партия Stefan Löfven, спечели с осезаема преднина от 31.2% пред своите политически опоненти, които претърпяха значителни загуби.
Ние поздравяваме сърдечно Stefan и му пожелаваме успехи в сериозните предизвикателствата за съставяне на ново правителство, което да промени посоката, в която Швеция е поела в момента.
Европа също се нуждае от промяна. За IndustriAll Европа е ясно, че Stefan Löfven перфектно разбира не само нуждите работниците в Швеция, но и тези на работниците в цяла Европа. След последните избори в Европа, в резултат на вота на гласоподавателите, които казаха „не“ на провалящата се политика на строги икономии и ограничения много правителства бяха принудени да променят посоката на действията си. Под натиска на гласоподавателите, правителствата трябва да се насочат към насърчаване на политиките в подкрепа, на инвестициите, за постигане на устойчив растеж, чиято цел е незабавното справяне с безработицата.