На 18 март 2019 г. от 09:00 ч. в хотел Хилтън, зала Мусала, президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов ще открие XVIII-та Годишна конференция на Мрежата на синдикалните организации от европейски столици (ECTUN).

Участниците в събитието ще бъдат приветствани от кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова, министъра на труда и социалната политика г-н Бисер Петков, г-н Лука Визентини, генерален секретар на ЕКП, г-н Филип Поше, генерален директор на  Европейския синдикален институт и Пламен Димитров, президент на КНСБ.

Конференцията е на тема „Транспортът и мобилността в европейските столици – за по-добри условия на труд и живот“, с акцент предизвикателствата в дигиталната ера. В нея ще вземат участие 30 синдикални организации от 12 европейски столици – София, Атина, Белград, Берлин, Ла Валета, Лондон, Мадрид, Москва, Осло, Париж, Рим и Рига.

КТ „Подкрепа“ ще бъде домакин на Конференцията, която се провежда под егидата на Европейската конфедерация на профсъюзите (ETUC) и Европейския синдикален институт (ETUI).