Събитието започва с конференция в столичния хотел „Рамада“, организирана от Европейската конфедерация на профсъюзите и с подкрепата на КТ „Подкрепа и КНСБ. Началото ще бъде дадено от премиера Бойко Борисов и комисаря по заетостта и социалните въпроси Мариане Тисен. Срещата ще събере представителите на Европейската комисия, най-големите бизнес организации в Европа, ръководителите на мултинационални компании и синдикатите в опит да постигнат сближаване на възнагражденията в континента на принципа „равно заплащане за равен труд“. Засега участие са потвърдили няколко европейски социални министри, евродепутати от основните политически сили, комисар Тисен, представители на BUSINESS Europe, CEEP, UEAPME.

Програмата на събитието предвижда:

13.00 – Пресконференция с участието на социалния министър Бисер Петков, генералния секретар на ЕКП Лука Визентини, президентите на КНСБ и КТ „Подкрепа“ и на КНСБ Димитър Манолов и Пламен Димитров.

14.30 – Откриване на конференцията и открит панел с министър-председателя Бойко Борисов, еврокомисар Тисен, представители на международни синдикални и работодателски организации.

15.15 – Дебат с министри и държавни секретари, представители на работодателите и синдикатите.

17.10 – Заключителен панел със социалния министър Бисер Петков.

Участници, потвърдили до момента:

∙ Бойко Борисов, министър-председател на Република България;

∙ Мариане Тисен, европейски комисар по заетост и социална политика, представители на Европейската централна банка и Европейския политически комитет към ЕКОФИН;

∙ Министри на социалната политика– Хосе Антонио Виейра да Силва, Португалия, Марко Павич, Хърватска, Бисер Петков, България;

∙ Заместник-министри Атанасиос Илиопулис, Гърция;

∙ Държавни секретари Ролф Шмахенберг, Германия, Ирене Венемо, Швеция, Юдит Варга, Унгария, Бранислав Ондруш, Словакия;

∙ Синдикални лидери – Лука Визентини (ЕКП), Димитър Манолов /КТ „Подкрепа“/, Пламен Димитров /КНСБ/;

∙ Работодатели – Терез де Лидеркерке (BusinessEurope), Вероник Вилемс (UEAPME), Валерия Ронзитти (CEEP) и Уве Комбюхен (CEEMET)