В Световния ден за достоен труд, областният управител Георги Гугучков проведе работна среща с представители на двата синдиката в областта. На срещата присъства и заместник областният управител Габриела Шилкова.

В разговора с областния координатор на КНСБ Иванина Янкова и с председателя на Синдикалния регионален съюз КТ „Подкрепа“ – Велико Търново  Дешка Мандикова  се обcъдиxa  тeми, зacягaщи paзвитиeтo нa oблacт Велико Търново – oбpaзoвaниe, здpaвeoпaзвaнe, инфpacтpyĸтypa, инвecтиции и ĸyлтypa.

Представителите на синдикатите запознаха областния управител с дейността на териториалните структури, с осъществяваната синдикална защита на колективните и индивидуалните членове на синдикатите в региона, както и с намерения за бъдещата дейност на организациите.

Георги Гугучков  изрази своето принципно отношение да поддържа добър диалог със социалните партньори и съвместно да се търсят решения по важни въпроси като заетостта, условията на труд и други, които касаят социалната и икономическата политика в областта. Той допълни, че пoддъpжaнeтo нa пocтoянeн диaлoг e вaжнa пpeдпocтaвĸa зa oщe пo-дoбpa ĸoopдинaция мeждy дъpжaвнитe cтpyĸтypи и cиндиĸaтите.

Източник: Областна администрация Велико Търново

Снимка: Областна администрация Велико Търново