В продължение на повече от две години се правят поредица от недостойни опити за прокарване на решения обслужващи интересите на тесен кръг от хора.
Заявяваме, че решението на СОС да бъдат отдадени 16 автобусни линии от така наречения /втори пакет/ на частни превозвачи се прокарва в отсъствието на прозрачност и откритост за столичани, а също така и липсващ какъвто и да е диалог със синдикатите по тази тема.

Практиката показа, че без материалната база, водачи и коли от Столичен автотранспорт частниците не са в състояние да функционират нормално и самостоятелно. Досега никой не даде логично и смислено обяснение, защо общината иска да отдаде по-леки линии в периферията на столицата, за което ще плаща на частниците по-висока цена за услугата с парите на данъкоплатците за всеки изминат километър.

След като направихме свой анализ и консултации с експерти, стигнахме до категоричния извод:
Със стартирането на втория пакет от частни линии, обслужващи само крайните източни квартали на София, общината ще плати около 5 000 000 лв. /пет милиона лв./ допълнително за една година. Това означава, че за срока на договора, столичани ще се бръкнат допълнително в джоба за общо 40 000 000 лв. /четиридесет милиона лв./.

Длъжни сме да предотвратим ограбването на столичани за сметка интересите на няколко човека. Длъжни сме да запазим работните места на работещите в дружествата на градския транспорт, които при липса на нормални условия за труд, лишени от почивки и отпуски, продължават да служат на столичани, обслужвайки най-тежките линии.
Уважаеми господа, декларираме категоричното си намерение да запознаем обществеността и да не допуснем раздаване на общински пари за поредния транспортен експеримент.