Президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов съвместно с председателя на ФТР „Подкрепа“ Иван Кирилов, председателя на СРС „Подкрепа“ – Варна Васил Василев и председателя на Синдикалната секция на „Подкрепа“ в „Градски транспорт“ ЕАД Красимир Николов проведоха среща с кмета на гр. Варна Иван Портних.

На срещата президентът Манолов постави искания за увеличение на работните заплати на работещите в дружеството. Бяха засегнати проблеми, свързани с условията на труд, необходимостта от рехабилитиране на контактната мрежа в града, както и спешна нужда от повишаване на квалификацията на персонала, съобразно обновените превозни средства.

Кметът на Варна г-н Портних прие направените предложения и заяви, че общината ще положи всички усилия доходите на работниците да бъдат увеличени след направени финансови разчети. Иван Портних каза, че ще се работи върху реализиране на проекти, свързани с подмяна на контактната мрежа, подобряване на условията на труд и необходимата преквалификация на работниците в дружеството.

В дружеството започват преговори за увеличение на работните заплати.