На 5 април 2017 г. /сряда/ от 11.00 ч. в централата на КТ „Подкрепа” президентът Димитър Манолов ще даде пресконференция, на която ще представи Обръщение на Конфедерацията към народните представители в 44-тото Народно събрание на Република България.

С оглед на традиционно богатите на обещания предизборни програми, КТ „Подкрепа“ предпочете да се въздържи от широки срещи и коментари преди провеждането на изборите и на свой Конфедеративен съвет взе решение да отправи своето обръщаме към народните представители в 44-тото НС след изборите, когато разговорите вече би трябвало да са по-трезви и думите да тежат повече. След проведени задълбочени дискусии със своите членове и структури, експерти на КТ „Подкрепа” изготвиха подробен документ, представящ както нуждата от спешни промени в отделни сектори на икономиката, така и предложенията за тяхното конкретно решаване.

КТ „Подкрепа” заявява ясно, че ще участва активно в изготвяне на смислен национален план за развитието на България, като представя основните проблеми и поставя искания, чрез които трудностите да се преодолеят, в следните области: Общи трудови права; Търсене и предлагане на труд; Данъчна политика; Политика по доходите; Социален сектор; Международни търговски договори; Образование; Висше Образование; Култура; Държавни служители; Здравеопазване; Водоснабдяване и канализация; Хранителна и питейна промишленост; Транспорт; Eнергетика; Отбрана; Строителство; Химическа индустрия; Металургия; Минен сектор.