В юбилейното десето издание на „Национални дни на кариерата 2011 – Добра Кариера, Добър Живот“, започнали на 16-ти и 17-ти март в НДК, София, за първи път взе участие и Конфедерация на труда „Подкрепа“ чрез своята Национална мрежа Информационни бюра „Достоен тьруд“.
Участието на Мрежата бе представено от г-н Емил Димитров, Ръководител на НМ ИБДТ.
Кампанията бе открита от г-н Светлозар Петров (управител на Job Tiger) съвместно с президента на КТ „Подкрепа“ д-р Константин Тренчев. Официални гости на събитието бяха г-жа Светлана Ангелова (зам. председател на Комисията по труда и социална политика към НС), г-н Красимир Попов (зам.-министър на труда и социалната политика).
Във форума бяха представени 92 фирми, предлагащи стажантски места и старт в кариерата на студенти, дипломанти и млади специалисти.
През двата дни на форума стотици младежи имаха възможност да се информират за кампанията „Подкрепа за Достоен труд“. 87 от тях получиха индивидуални консултации от нашите експерти за:
възможностите за стаж по схема Ново начало, както и другите схеми по ОП РЧР, в които може да се включат; как да търсят и намират работа, как да подготвят необходими документи за кандидатстване, какви възможности за професионално развитие имат; ако решат да продължат образованието си, ще бъдат подпомогнати в своя избор за подходящо обучение и обучаваща институция, как да го финансират; всичко, което засяга техните трудови и пенсионно-осигурителни права договори, документи и формуляри, и защита на техните трудови права; консултации за начините да се предпазят от рисковете на работното място.
В помощ на младежите работиха експерти от Централното бюро „Достоен труд“ към КТ „Подкрепа“ и от Основните Информационни бюра „Достоен труд“ Враца и Благоевград.
Дните на кариерата продължават и във Фестивалния и конгресен център на гр. Варна. На 21 март Г-н Васил Василев (председател на СРС „Подкрепа“ Варна) ще открие форума заедно с г-н Светлозар Петров (управител на Job Tiger), г-н Данчо Симеонов (областен управител) и г-жа Меглена Кунева (първият български комисар).