БРАТЯ И СЕСТРИ,

Търпението ни се изчерпа!
Последните искрици надежда в здравомислието на управляващите угасват!
Българската икономика е на колене, не без активния слугинаж и предателските действия на властимащите.

„КРЕМИКОВЦИ“ УМИРА!
Умират усилията от труда на няколко поколения достойни български работници металурзи!
Вече четвърти месец вашите братя и сестри не са получавали заплати. Те не са в състояние нито да изхранват семействата си, нито да погасяват кредитите си към банките. Живот на кредит, живот, който оцелее-оцелее. Това е техният живот! Инфарктният стрес, на който са подложени, вече взема първите си жертви, приятели и братя!
Съдбата на кремиковските металурзи очаква всички ни. Тяхната съдба не е само съдбата на 6 000 кремиковски работници и на още около 100 000 работници в свързаните с комбината производства. Тяхната съдба е и наша съдба, защото е капсул-детонатор за срив в цялата българска икономика!

ПОДКРЕПЕТЕ ГИ ЕФЕКТИВНО!
Българското правителство няма ясна позиция за съдбата на металургичния комбинат. Позицията на държавата е позиция на личните интереси и нечистите сделки, на престъпното нехайство до пълното унищожаване на „Кремиковци“ и на хората, работещи в него.

Дошло е време да кажем ясно и силно, да кажем всички като един: СТИГА!
СТИГА на лицемерието и на грандоманията!
СТИГА на демагогията и предателството към работниците, към българските граждани и към България! За нас тя винаги ще бъде нашата Родина и нейната съдба винаги ще бъде наша съдба! Това е Родината на Ботев и Левски, на Странджата и Караджата – не я предавайте! Това е Родината на всички българи, които с труда си отстояват нейния просперитет и авторитета й като член на Европейския съюз!
Това е Родината на българските учители, енергетици, металоработници, миньори, транспортни работници, машиностроители, железничари, лекари, пристанищни работници, хора на научния труд, държавни служители, строители, хора на изкуството, млекопроизводители, химици, зърнопроизводители, хора с увреждания, пенсионери.
МОМЕНТЪТ ЗА ОБЕДИНЕНИЕ В ЗАЩИТА НА НАШИТЕ ИНТЕРЕСИ НАСТЪПИ!

ЧУЙТЕ МЕ!
Правителството иска да избегне отговорността за бездействието и корупцията, като ликвидира металургичния комбинат „Кремиковци“. Сега на карта е съдбата на 6 000 квалифицирани работници металурзи, които са дали не малко на тази страна. Тяхната съдба е свързана с тяхната професия. Те ще загубят работните си места, а семействата им – своите доходи. След тях ще последват други.
ТРЯБВА ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВИМ!
ТРЯБВА ДА НАКАРАМЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА СЕ ВСЛУША В НАШИЯ ГЛАС!
ЗАТОВА:
ПОДКРЕПЕТЕ ЕФЕКТИВНО С ЖИВОТО СИ УЧАСТИЕ – СИЛИ, УМ, СЪРЦЕ, СРЕДСТВА И АКТИВНО ПРИСЪСТВИЕ – ПРОТЕСТИТЕ НА КРЕМИКОВСКИТЕ МЕТАЛУРЗИ!
ПОКАЖЕТЕ С ДЕЛА СОЛИДАРНОСТТА СИ В ПОДКРЕПА НА ВАШИТЕ КОЛЕГИ!

БРАТЯ И СЕСТРИ,

ПРИЗОВАВАМ ВИ, В СЪОТВЕТСТВИЕ С РЕШЕНИЯТА ВИ ОТ КОНФЕДЕРАТИВНИЯ СЪВЕТ НА 10 НОЕМВРИ 2008г. И ВЛАГАЙКИ НЕПОКОЛЕБИМАТА СИ УВЕРЕНОСТ, ЧЕ ТОВА, НА КОЕТО СЪМ ПОСВЕТИЛ ЖИВОТА СИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ДВЕ ДЕСЕТИЛЕТИЯ, СИ ЗАСЛУЖАВА:
ПОДКРЕПЕТЕ ВЯРАТА МИ, ЧЕ ЗАЕДНО МОЖЕМ ДА ПРОМЕНИМ БЪЛГАРИЯ!