По решение  на последния Изпълнителен комитет на ЕКП, в петък, 26 април 2019 г., от 10.30 ч. в столицата на Обединена Европа – Брюксел, ще бъде организирана ЕВРОДЕМОНСТРАЦИЯ ЗА НОВА ЕВРОПА – ПО-СПРАВЕДЛИВА ЗА РАБОТЕЩИТЕ!

На площад Люксембург, непосредствено пред сградите на Европейския Парламент и Комисията, ще се съберат повече от 10 000 лидери и членове на синдикати от цяла Европа. На демонстрацията ще говорят лидерите на ЕКП, както и представители на нейните организации – членки.

Участниците ще обединят своя глас и за пореден път ясно ще изкажат ключовите послания на европейските синдикалисти за нова ориентация на Европа – по-близка до проблемите на работещите, чрез:

  • справедлив преход към зелена и нисковъглеродна икономика;
  • достойни заплати и качествени работни места;
  • повече демокрация и социална справедливост;

Точно един месец преди изборите за Европейски Парламент, тази евродемонстрация ще бъде едно категорично послание към бъдещите евродепутати, че ние – синдикалните организация, сме твърдо решени да продължим борбата си за отстояване на трудовите права на работещите.  И то не само защото това са нашите справедливи искания, а поради факта, че сме твърдо убедени, че една нова, по-справедлива Европа е възможна, и че тази нова Европа ще бъде изградена с обединените усилия и чрез активното участие на всички нейни граждани!