След продължителна дискусия приключи съвместното работно заседание между Конфедеративния съвет на КТ „Подкрепа“ и Координационния съвет на КНСБ със следните договорености:

1. По отношение на ситуацията в Кремиковци АД
– всички присъстващи на заседанието категорично подкрепят справедливите искания на работниците в Кремиковци АД;
– двете Конфедерации препоръчват на свързаните с Кремиковци АД структури да започнат подготовка на солидарен протест, като под тези структури разбираме пристанища, БДЖ, част от минодобива и др.;
– двете Конфедерации категорично се обединяват около настояването да започне незабавно разследване от страна на държавните институции, и конкретно на ДАНС, за престъпленията, които са извършвани в Кремиковци АД.

2. Двете Конфедерации се договориха в сряда (12 ноември 2008 г.) на съвместна пресконференция да бъде огласена обща оценка за дейността на тройната коалиция и обща позиция по бюджет 2009.

3. И двете Конфедерации считат, че би следвало като политически акт да отклонят поканата на БСП за присъствие на нейния предстоящ Конгрес, като по-този начин се заявява несъгласието от провежданата с тяхно участие политика.

4. Конфедеративният съвет на КТ „Подкрепа“ и Координационният съвет на КНСБ ще разгледат повдигнатата по време на днешното заседание тема за напускане на НСТС и ще огласят своето решение на предстоящата в сряда съвместна пресконференция.

5. Националният стачен комитет на КТ „Подкрепа“ и Стачният комитет на КНСБ на съвместно заседание ще уточнят как да започне провеждането на общонационална протестна кампания. На това заседание ще бъдат поканени и представители на други организации с изключително сериозни проблеми, като хората с увреждания, зърнопроизводители и др.