На 20 ноември 2011 г., на съвместно заседание на ръководствата на КНСБ и КТ „Подкрепа“ и Националните стачни комитети на двете централи бяха обсъдени намеренията на Правителството, анонсирани от вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков и неговия заместник Горанов да се отменят договорености в Националното споразумение за финансовa стабилизация на ДОО и пенсионна реформа. Искането за увеличение на възрастта за пенсиониране с 1 г. за жени и мъже от 01.01.2012 г. и премахването на допълнителното трудово възнаграждение за придобит професионален опит и стаж (клас), са грубо нарушение на Правилата за социален диалог в България, регламентирани в Кодекса на труда и Правилника за работа на Националния съвет за тристранно сътрудничество, с което се обезсмисля дейността на НСТС.
На съвместното заседание бе решено:
– С нарочно писмо до министър-председателя Бойко Борисов двете централи го уведомяват за оттеглянето на делегациите на КНСБ и КТ „Подкрепа“ от Националния съвет за тристранно сътрудничество.
– На 30 ноември 2011 г. КНСБ И КТ „Подкрепа“ организират Национална протестна демонстрация – митинг пред Народното събрание от 13 часа срещу намеренията за орязване на правата на българските граждани.
– Двете централи започват подготовка за провеждане на еднодневна Национална предупредителна стачка.
КНСБ И КТ „Подкрепа“ се обръщат към всички българи за участие в синдикалните и граждански действия за защита на социалните и човешки права!