Продължава общественият натиск върху депутатите от партия ГЕРБ във връзка с приетите промени в пенсионната реформа, които са в губо потъпкване на подписаното споразумение между правителството, работодателите и синдикатите, както и срещу отнемането на допълнителното трудово възнаграждение за придобит трудов стаж и професионален опит (клас прослужено време).

В понеделник в гр. Перник представители на КТ „Подкрепа“ искаха да връчат отворено писмо от името на своите членове, в което изразяват несъгласието си с промените, но не успяха, тъй като никой от депутатите от ГЕРБ на присъстваше въпреки приемния ден, който имат. Коментирайки възмущението си от отказа за среща със своите избиратели от страна на депутатите от ГЕРБ, представителите на „Подкрепа“ разпространиха писмото чрез регионалните медии.

В Бургас областните структури на КТ „Подкрепа“ и КНСБ призоваха народните представители от ГЕРБ в региона да не подкрепят промените в пенсионната реформа. Те изложиха мотивите си в декларация, която връчиха на народния представител от ГЕРБ Диана Йорданова.

Утре, 14.12.2011 г., в гр. Пловдив от 10.00 часа на пл. Никола Мушанов“ 1 ще се проведе Националенпротестен митинг под мотото „НЕ на пенсионната реформа, орязваща правата на българските граждани и отнемането на допълнителното трудово възнаграждение за придобит трудов стаж и професионален опит/клас прослужено време“.