В периода от 15-ти до 17-ти юни се проведе годишна среща на Младежката мрежа към Европейската синдикална федерация на публичните услуги /EPSU/ в Тирана, Албания.

На срещата присъстваха представителите на Финландия, Литва, Албания, Северна Македония, Косово, Армения, Босна и Херцеговина, Черна гора, Испания, Италия, Малта, Норвегия, Швеция, Германия, Румъния, Турция, Австрия и България.

Ян Гудриян – главен секретар на EPSU също взе участие в мероприятието.

Основните теми на срещата бяха трудностите с които се сблъскват младите работници, а именно временните трудови договори и ниската синдикална активност. Други теми бяха дигитализацията, миграцията и глобалното затопляне.

Бе обърнато специално внимание на колективното договаряне, като интересни презентации по темата направиха Пламена Партениотис (Ф „СИВ” – “Подкрепа”), Виктор Санду (FSGAZ, Румъния), Тъскани Бел (EPSU), които заедно с Алваро Санчес Кобос (FSS-CCOO, Испания), организираха симулация на преговори за колективно договаряне на тема „Рисковете на дигитализацията в работна среда“.

За финал на срещата, бе проведен избор за представители на младежката мрежа на EPSU в PSI, представители в изпълнителния комитет на EPSU и също така за нови членове на Управителния комитет на Младежката мрежа на EPSU.

Имаме удоволствието да ви съобщим, че Ради Стоянова – част от екипа на САС „Подкрепа“, бе избрана за член на Управителния комитет на Младежката Мрежа на EPSU.

Сигурни сме, че Ради ще бъде достоен представител на КТ „Подкрепа“!

Пожелаваме й успех от сърце!