Сега е моментът да покажем солидарността си!

СЖБ „Подкрепа“ осъжда варварския терористичен акт, отнел живота на колегите журналисти от сп. Charlie Hebdo, както и на двама служители на полицията. Бруталното нападение е безпрецедентно по своята жестокост и омраза посегателство срещу най-важното достижение на демократичния свят – Свободата на словото. Призоваваме френските власти да положат всички усилия извършителите на това отвратително престъпление да бъдат разкрити и да понесат цялата строгост на закона.
Журналистите от СЖБ „Подкрепа“ се присъединяват към колегите си от Международната и Европейската федерация на журналистите и поднасят най-искрените си съболезнования на близките и приятелите на загиналите. Сърцата ни са с вас!
Сега е моментът да покажем солидарността си. Трябва да се обединим и да подкрепим твърдо свободата на словото и толерантността и да се противопоставим на силите на разделението и омразата. Не трябва да допуснем екстремисти да ни отнемат правото да изразяваме позициите и мненията си. Подкрепяме призива, след ужасяващата атака, с който ЕФЖ излезе към националните правителства, Европейския съюз и междуправителствени организации, Съвета на Европа, Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа – ОССЕ да увеличат усилията си за гарантиране на защитата на журналистите в Европа.
Едновременно с колегите от Международния пресцентър в Residence Palace днес ще почетем с едноминутно мълчание паметта на журналистите, които бяха убити. Ще съдействаме на всички желаещи да подкрепят семействата на жертвите.

Поклон пред загиналите колеги!