Безсрочната ефективна стачка на работниците и служителите от българските железници и Национална компания от ЖП Инфраструктура продължава вече единадесети ден.
Отново спряха 87 влака от 122, които трябваше да се движат към 10.30 часа. В цялата страна освен служителите в превозните служби, ревизорите, ръководител смените, инструктурите превозни бригади стачкуват и ръководител движение и стрелочници в над 50 гари от железопътната мрежа.
Напрежението ескалира като от днес в знак на протест срещу предложенията на ръководството на БДЖ двама служители от Пътнически превози БДЖ ЕООД са обявили гладна стачка. Това са Недялка Зоева – кондуктор Пътнически превози район Карлово и Недко Кертов кондуктор Пътнически превози район Пловдив. Условията, за да прекратят гладната стачка са подписване на Колективен трудов договор, в който да са гарантирани достигнатите до момента трудови доходи, залегнали в КТД от 2009 г. и водене на преговори с министъра на Транспорта, съобщенията и информационните технологии г-н Ивайло Московски.