Съюзът на жените на КТ „Подкрепа“ сме сериозно обезпокоени от действията на ръководството на фирма „Булфанко“ АД – гр. Кърджали във връзка с ефективните стачни действия, започнали на 18 февруари 2009г.

Вие, стачкуващите работници, бяхте принудени да предприемете тази стъпка след изчерпване на всички законови възможности за конструктивен диалог, съгласно Закона за уреждане на колективните трудови спорове.
Справедливите искания за изплащане на трудовите ви възнаграждения за последните няколко месеца, както и договорените социални придобивки срещнаха отказ от страна на работодателя и всички вие излязохте да защитите своите човешки права.
С това показахте на своите работодатели, че сте хора с достойнство и вашият честен труд трябва да се оценява по достойнство.
Седмица преди 8 март – Международния ден на жената, когато Съюзът на жените на КТ „Подкрепа“ ще се присъедини към Световната кампания „Достоен труд – Достоен живот на жените“ и провеждащите се форуми в Брюксел /Белгия/ и Милано /Италия/ ще алармираме нашите европейски структури и партньори за вашата борба за достойно заплащане, гарантиращо достоен живот в европейската ни държава.
Тази година на 8 март отбелязваме сто и една години от организирането на Международния ден на жената, причина за чието основаване всъщност са организираните протести, демонстрации и стачки от жени-синдикалистки.
Скъпи Работнички, от фирма „Булфанко“, вашият кураж и твърдата ви решителност да се борите за защита на своя труд и права, е вашият исторически принос за провъзгласяването на 8 март за Световен ден на жената.
Бъдете силни и отстоявайте човешкото си право на труд, което да ви позволи достоен живот!
Бъдете единни, смели и солидарни, ако искате трудът ви да бъде оценен и справедливо заплатен!
И знайте, че не сте сами.
Ние, Съюзът на жените на КТ „Подкрепа“ сме с вас и изцяло заставаме зад справедливите ви искания и действия в защита на вашите трудови, социални и синдикални права.