На 19.09.2013 г. от 09.00 ч. в хотел „Новотел“ се проведе семинар на тема „Равенството се отплаща“. Приветсвие към участниците отправиха г-н Емил Димитров, конфедерален секретар на КТ „Подкрепа“, г-жа Весела Драганова, председател „Партията на българските жени“ и г-жа Елица Вучева, ЕС- Съветник „Информация и документация“. Модератор на семинара беше г-жа Milenka Plavec, която презентира теми, свързани с: „Очертаване на статуквото на потенциала на женската работна сила в България“; „Как по-добре да се използва наборът от женски таланти“; „Укрепване на баланса между професионалния и личния живот“ и „Оценка на системата за възнаграждения“. Примери за добра практика, представиха г-жа Биляна Дражева, Началник отдел „Вътрешни комуникации“ – Мтел и г-жа Ива Монова, HR – Съветник – Shell България.
Инициативата „Равенството се отплаща“ е създадена от Европейската комисия с цел подпомагане на организациите и компаниите в цяла Европа да привлекат, развият и задържат най-добрите женски таланти. В България, инициативата е подкрепена и от Конфедерация на труда „Подкрепа“.
Дейностите се реализират чрез Програмата за Европейския съюз за трудова заетост и социална солидарност – PROGRESS (2007-2013 г.).