На 27 януари 2010 г., в х-л „Родина“, гр. София се проведе Учредителна конференция на „Младежката мрежа“ на Конфедерация на труда „Подкрепа“, като заключитено събитие от поредицата срещи и семинари на младите членове на КТ „Подкрепа“, организирани от конфедерален секретар Сашо Петков със съдействието на Фондация „Фридрих Еберт“. Младежката мрежа е организационно обединение на млади хора до 35-годишна възраст, членове на КТ „Подкрепа“, обединени на основата на своите младежки интереси. Участие взеха 150 млади членове на синдиката от цялата страна.

Конференцията бе открита с приветствие на Марк Майнардус – ръководител на Фондация „Фридрих Еберт“.
„Не ви възприемам като конкуренция“, се обърна към младежите вицепрезидентът на „Подкрепа“ Димитър Манолов. „Поколенческата връзка е здраво прекъсната. А аз искрено се надявам в утрешния ден вие да ни замените достойно“, допълни той.

Младежите приеха свой Правилник за организацията и дейността си. Като основни цели се акцентира върху обединяването на усилията на младежите за формиране на политиките на КТ „Подкрепа“, подпомагане и защита на професионалните интереси на членовете на Младежката мрежа.В Правилника също така се отбеляза, че членството в Младежката мрежа е колективно или индивидуално чрез доброволно участие в Клубове в различни структури на КТ „Подкрепа“ и общини на страната.
Участниците в Конференцията избраха и членовете на Изпълнителния съвет на Младежката мрежа:председател – Иванка Нейкова, зам.-председател – Георги Попов и секретари – Девора Костадинова, Стоян Иванов, Радослав Илиев, Катрин Кавалова, Нели Аврамска.

Ръководството на Младежката мрежа на КТ „Подкрепа“ изказа своята благодарност на всички разбрали нуждата и подкрепили тази инициатива!
„Във времената, когато партиите подготвят своите млади бъдещи кадри, които в утрешния ден ще работят усилено в ущърб на синдикатите и ще продължават да обслужват частни интереси, беше крайно необходимо да се предприеме такава стъпка.
Младежите на Подкрепа са готови да последват идеалите и целите на Конфедерацията, заложени в нейната Програма и ще сътрудничат с готовност за привличането на подрастващите към идеите на синдикализма!
Призоваваме всички федерации и региони към сътрудничество с нашата мрежа ние разчитаме на вашата помощ и подкрепа в първите ни стъпки, а вие знайте, че утре ще може да разчитате на нас! Ние сме вашето бъдеще!“ се казва в обръщение на ИС на Младежката мрежа до всички поделения на КТ „Подкрепа“.