„Механизмът, който предлага правителството, свързан с предложението за актуализиране на пенсиите от 1 октомври, е възможно най-добрият. Той поставя акцента върху годините изслужено време – коефициентът във формулата за изчисление на пенсията, който досега беше 1,20, сега става 1,35“. Това каза в студиото на „Още от деня“ президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов.

По думите му ощетени от това предложение няма да има. „Средствата в предлаганата корекция на бюджета ги имаше и досега. Проблемът беше, че те не са в съответните разходни пера и, за да се правят разходи, се правят счетоводни гимнастики“, подчерта Димитър Манолов.

„Заплахите за това как ще се счупи икономиката не се случиха. Нека имаме предвид, че ще става дума за последното тримесечие на годината. За три месеца едва ли може да се очакват някакви много тежки и съкрушителни трусове, които хем тези изчисления да ги пратят надалеч, хем резервите и буферите, които има около тях, да спрат да работят. Най-вероятно ще свърши работа и по стара традиция нещо ще остане“, каза още Димитър Манолов.

ВЖ. ВИДЕО

Източник: БНТ, „Още от деня“