„Когато другата страна, която трябва да взима умни решения, не го прави, трябва по някакъв по-нервен начин да ѝсе покаже. В бюджета на музеи, галерии, библиотеки е предвидено увеличение на заплата такова, че не покрива увеличението на минималната работна заплата и тези хора взимат почти толкова, колкото е минималната работна заплата. Очевидно нещо не е наред и трябва да бъде казано“.

Това каза пред БНР президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов.

По думите му е истински абсурд, когато преди две години са били увеличени средствата за заплата във всички администрации, а МВР било прескочено.

В предаването „Нещо повече“ Манолов подчерта, че хората няма да забогатеят от бюджета, „затова няма смисъл да се градят илюзии“.

И изрази притеснение от това, ако продължи натискът за либерализиране на цените на тока за битовите потребители:

„Това значи, че този, който е плащал досега 100 лева за ток, след няколко дни ще трябва да плаща 350 лева. Никой не говори за това. Тази глупава политика „цените да станат каквито са, пък държавата ще подпомага тези, които не могат да плащат“, е ужас. Първо, няма ясна дефиниция за това кои са тези, които не могат да си плащат тока. Второ, тази политика е вредна, защото, ако я следваме, ще дойде денят, в който държавата ще трябва да плаща на всички ни тока“.

Цялото интервю на Димитър Манолов може да чуете ТУК.

Източник: „Нещо повече“, БНР

Интервю на Людмила Железова