Синдикатите няма да отидат на срещата, обяви пред БНТ президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов.

По думите му са разнопосочни посланията, които изпращат министърът на енергетиката и премиерът. Все още никой от протестиращите не е видял какво е изпратено в Брюксел, допълни Манолов.

„Хората от комплекса „Марица-изток“, от Бобов дол, Перник и всички останали отказаха да ходят на такава среща. Аз няма какво да правя сам на нея. Казах и на министър-председателя за това и от тук тръгвам за Стара Загора. Нещата са казани просто и ясно: „Ние дойдохме 10 хиляди човека тук в София, за да говорим с вас, а вие ни излъгахте. Ако имате нещо да ни кажете, елате да ни го кажете тук – това е посланието, което чух от колегите от Стара Загора. На срещата вчера с министъра на енергетиката нищо не са се разбрали. Чувам разнопосочни послания – едно нещо чувам от министър-председателя, друго чувам от нашите хора“, заяви пред БНТ Димитър Манолов, президент на КТ „Подкрепа“.

Източник: БНТ

 

Димитър Манолов: Протестиращите енергетици искат разговор тук, а не в София /bTV/

„За какво можем да си говорим в неделя, когато те /бел. ред. правителството/ твърдят, че в петък са направили онова нещо, което ние не харесваме и което те твърдят, че не може да бъде поправено? Обещават някакви работи, чиято единствена цел е да се откажем и да се приберем и нищо от това няма да се получи. Според мен това, което обещава министърът на финансите, е крайно недостатъчно. Това са манипулации. Тук съм дошъл да повторя няколко приказки, които казах в края на митинга на 19 септември. Аз казах следното: имате работа с много хора, с мотивирани хора и хора, които разполагат с ресурс. Опичайте си акъла. Не слушат. Ще си учат урока по друг начин. Днес, когато се чух с министър-председателя да му съобщя, че вие не проявявате интерес да се видите с него, той каза че има интересни предложения, но аз му отвърнах: който има предложения, да дойде да ги направи тук, защото ние отидохме там 10 000 човека, за да чуем техните предложения. Те ни излъгаха. Като оставим настрана двата месеца, в които им беше обяснено какво трябва да направят и те не направиха нищо от това, според мен те умишлено пропуснаха и тази седмица, в която можеше да направят нещо. Техният план е бил да ни излъжат. Ако някой иска да ни предложи нещо, да заповяда тук. С вас съм, ще вървим напред. КТ „Подкрепа“ няма да направи една крачка назад, дори една крачка настрани от това, което сме обещали!“, бяха думите на Димитър Манолов, президент на КТ „Подкрепа“, пред протестиращите синдикални миньори и енергетици, които посети лично на АМ „Тракия“.

„Ако някой отиде на срещата с премиера днес, това ще бъде ритуално самоубийство“, посочи президентът на КТ „Подкрепа“. „Аз още в петък, когато до мен достигна поканата от премиера Денков, казах, че не са големи шансовете това да се случи. Ако имаше за какво да говорим, можеше да говорим в тези 10 дни между митинга и предишния петък. Разговорите тогава не се състояха“, каза президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов при протеста на енергетиците на АМ „Тракия“.

„Имаме работа с политици. Когато човек говори с тях, трябва да си държи джобовете здраво и да внимава какво се случва. Ние не знам дали са изпратили нещо в Брюксел, ако са изпратили, то какво и дали не се разиграва в момента нещо“, добави Манолов.

„Ако някой отиде на срещата днес, това ще бъде ритуално самоубийство при положение, че едната половина няма бъде там. Не ми се вярва някой да направи нещо такова“, посочи той. Манолов коментира, че има поредица от изходи, които могат да бъдат намерени, но ако бъде забавено търсенето им, толкова по-трудно ще стане.