На 12 април 2022 г. от 10.00 ч. в х-л „Рамада“, зала „Европа“, президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов ще открие кръгла маса на тема „Ролята на националния обществен транспорт в условията на пандемия, икономическа, енергийна и финансова криза и последиците от тях“.

По време на събитието ще бъде направен анализ на транспортния сектор, ще бъдат обсъдени възможни варианти, подходи, предложения и решения за функционирането на обществения транспорт, неговото устойчиво развитие в партньорство с общините и държавата.

Поканени да вземат участие са кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова, министърът на финансите г-н Асен Василев, министърът на транспорта и съобщенията г-н Николай Събев, председателят на Комисията по транспорт към Столична община г-н Карлос Контрера, председателят на Комисията по транспорт и съобщения към Народното събрание г-н Борислав Гуцанов, изпълнителните директори на „Метрополитен“ ЕАД, „Столичен автотранспорт“ ЕАД, „Столичен Електротранспорт“ ЕАД и „ЦГМ“ ЕАД, управителят на „Бургасбус“ ЕООД, управителят на „Тролейбусен транспорт“ ЕООД – Плевен, изпълнителният директор на „Градски транспорт“ ЕАД – Варна и синдикални дейци.

Събитието се организира от Федерация транспортни работници „Подкрепа“.