На 23 юни 2022 г. от 9.30 ч. в Конферентната зала на х-л „Света София“ /ул. „Пиротска“ 18/ президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов ще открие двудневна международна конференция на тема: Устойчиво икономическо възстановяване с по-добра защита на правата на работещите: синдикални приоритети  и политики.

Приветствия към участниците ще отправят министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков, вицепрезидентът на EZA и президент на най-големия румънски синдикат „Картел Алфа“ Богдан Хосу, председателят на УС на БСК Добри Митрев и изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Смилен Вълов.

Програмата на конференцията предвижда обсъждане на широк кръг въпроси, свързани със синдикалните политики за възстановяване на икономиката след пандемията COVID-19 и защитата на правата на заетите в настоящата, динамично променяща се работна среда и пазар на труда. На второ място, ще бъде разгледана темата за прехода към нисковъглеродна икономика, неминуемите промени в характера на заетостта, които той налага  и свързаната с тези промени необходимост от преквалификация на работещите.

В конференцията ще участват синдикални лидери и лектори-експерти от Германия, Франция, Полша, Италия, Австрия, Гърция и Румъния.

Форумът се организира от КТ „Подкрепа“ в рамките на  обучителната програма на Европейския работнически център EZA.