В празничното шествие на КТ „Подкрепа“ по случай 1 май за поредна година участие ще вземе Националната школа за атракционни изкуства. Тя е единствена в Бълария, основана преди 29 години. Над 45 деца на възраст от 5 до 18 години се обучават в тайните на жонглирането, балансирането, фокусите, атракционните изкуства, огненото шоу, клоунадите и други. Това е организация с мисия, допринасяща за атракционното изкуство и танцова публика чрез три основно дейности:

  • Предоставяне на уникални възможности на млади, творчески ориентирани за обучение при изявени специалисти от световната и национална сцена в интензивна и мотивираща среда;
  • Развитие на креативността, творческия усет, самочувствието и мотивацията за успех при децата, най-вече на деца в риск и социалната сфера, използвайки потенциала на атракционното изкуство;
  • Реализация на собствени атракционни продукции с явна българска и световна идентичност, които не само обогатяват съвременното атракционно изкуство в България и го представят на значими сцени – с ясно различимо лице.

Школата е създадена в Бургас в дома за сираци ,,Коджакафалията” и продължава развитието си години по-късно в София, също в дом за сираци – ,,П. Р. Славейков”.

Националната школа за атракционни изкуства е отличена с най-голямата международна награда за атракционни изкуства във Венеция – „Златната корона на Орфей”, носител е на националната награда ,,Икар” през 2015 г. Възпитаниците са носители на първата награда от националния фестивал ,,Млади Таланти”, както и ,,Гранд При“ на международния фестивал в Созопол.