Миньори и енергетици от „Марица-изток“, от Бобов дол и Перник, от Димитровград, Сливен и Русе, отново сме тук! Защото никой друг не е с нас. Защото само ние може да се преборим да отстоим интересите си.

Много неща се казаха тук. Аз мога да продължа още два часа по тази тема. Някой след мен може да продължи още три часа. За обикновени неща. За това, че ние произвеждахме електроенергия и захранвахме целия регион, а сега сърбите купуват въглища от „Марица-изток“ мокри , сушат ги, правят ги на ток и го продават на нас, които повтарям още веднъж – захранвахме с електроенергия цяла Югоизточна Европа. Всичко това стана заради болните фантазии на разни хора, солидно подплатени материално, с идеята да бъде закрита България от енергийната карта на Европа. Това е нещо, с което ние категорично не сме съгласни.

 Казах го и миналия път, когато бяхме тук, казвам го и сега и го и показах апропо: ние няма да мръднем една крачка назад! Ние ще се борим за себе си, ще се борим за децата си, ще се борим за България!

Каза се днес от много хора – това, което правят вътре в момента, и с което се занимават вече два часа, с нещо толкова просто – да натиснат едно копче, с което да дадат една временна глътка въздух на „Мини Марица изток“, на комплекса „Марица-изток“ и на целия български народ, отлагайки либерализацията на енергийните цени, е нещо, което те вече два часа правят …за натискане на едно копче. Кой знае какви глупости си приказват вътре. Те не са като нас. Те са различни от нас. Ние за тях сме хората, които трябва да им изкараме парите, да им напълним гушите, не на всички разбира се – и там има почтени хора. Но тези, които са най-отгоре, са една специална порода хора, които само след няколко дни ще тръгнат между вас и ще поискат от вас отново да им дадете властта. Внимавайте и ги слушайте. Системата е така подредена, че това нещо трябва да стане, но ги питайте. Аз имам към тях няколко обикновени въпроса, дори той е само един: ти ще махнеш ли зелената сделка? Един, единствен въпрос. Други нямам. Защото всичко, което ни се случва идва от там и нашето бъдеще е там. Хубавият шанс е, че в момента има европейски и национални избори. Защото, когато на националните избори започнеш да им говориш за зелената сделка, те казвам: ама тя идва от Брюксел, аз нямам нищо общо. Имаш, имаш! И още как. Аз ще чакам деня на Нюрнбергския процес срещу зеленизма. Така, както навремето беше осъден националсоциализмът, така трябва да бъде осъден и зеленизмът, който съсипа Европа, който направи така, че в Европа вече няма промишленост. В Европа земеделските производители да са по улиците, защото нямат изход. В Европа се закрива и транспорт..

 Долу зеленизмът! Долу зелената мафия! Долу зелената сделка!

Ние ще победим!