Днес се проведе среща между доц. Атанас Атанасов – председател на Национален статистически институт, Кремена Атанасова – председател на Синдикат на административните служители към КТ „Подкрепа“ и Ваня Григорова – икономически съветник на КТ „Подкрепа“.

В духа на доброто социално сътрудничество бяха обсъдени наболелите проблеми на работниците и служителите в НСИ и на администрацията като цяло. От страна на синдикатите бе обърнато внимание на спешната нужда от незабавно увеличение на заплатите с минимум 30%, както и необходимостта от увеличение на средствата за издръжка. Ръководството, в лицето на г-н Атанасов увери, че от няколко месеца е поставил на дневен ред пред правителството тези въпроси, но към момента няма резултат.

Както КТ „Подкрепа“ обяви преди дни пред медиите, напрежението в НСИ расте с всеки изминал ден и в случай, че справедливите искания на работниците и служителите не бъдат чути от правителството, е твърде възможно да бъдат обявени безсрочни стачни действия!

Участниците в срещата се съгласиха, че има общи цели и интереси, а именно работеща администрация, качествено и навременно производство на данни, достатъчно и добре платени специалисти и добри условия на труд за всички работещи в статистиката и ще работят съвместно в тази посока.