Проектобюджет 2024 – трябва ли да растат данъците, как и за кого? – коментар на Атанас Кацарчев, главен икономист на КТ „Подкрепа“, в предаването „Референдум“ по БНТ.

„България продължава да седи на дъното на таблицата като жизнен стандарт, ще стигнем Еропа някога, но кога някога? Дори в бюджета за догодина се обеща 5% реален ръст на доходите, но такъв не се вижда, въпреки увеличението на заплатите в държавния сектор. Има 11% ръст номинално, т.е. изсипваме едни пари, те се дължат на част от увеличението на минималната работна заплата и максималния осигурителен доход, а другото е на база предходна година“., коментира Атанас Кацарчев.

Цялото участие в „Референдум“:


Виж още: Становище на КТ „Подкрепа“ относно: Проект на Постановление на Министерския съвет за определяне размера на линията на бедност за страната за 2024 г.

Виж още: Становище на КТ „Подкрепа“ относно внесените от Министерския съвет проекти на закони за изменение и допълнение на Закона за местните данъци и такси и Закона за облагане на доходите на физическите лица в Народното събрание