Съвсем скоро се очаква партиите да започнат разговори по отделни политики в опит да намерят пресечни точки за съставянето на кабинет. Ключов ще бъде въпросът с финансовата политика и доходите на хората.

„За нас на първо място като приоритет са доходите на хората, след това са енергетиката и наложителната промяна за Плана за възстановяване“, заяви Ваня Григорова от КТ „Подкрепа“ в студиото на „България сутрин“.

Тя изрази мнение, че икономиката в някои региони се съсипва за сметка на средства от Плана за възстановяване, които няма да имат очаквания положителен ефект.

„В териториалния план за Стара Загора е записано, че около 800 млн. лв. ще намалее брутната добавена стойност при прилагането на Плана. Нека си направим сметка колко пари ще загубим и колко ще получим по Плана. Още преди месеци от Брюксел призоваха за промени заради кризата, която се задава. Заслужава ли си да си отрежем ръката, за да ни дадат 1 млн. лв.?“, попита Григорова.

Ваня Григорова призова за 850 лв. минимална работна заплата. „Въпреки че този размер вече е доста остарял след инфлационните процеси. Трябва данъчното облекчение за деца да стане постоянно. Няма да има пари за реформите, но политиците трябва да намерят начин и да предотвратят кризата, защото когато взимаха ключови решения за българската енергетика и горивата, взимаха еднолично решения. Политиците ще се опитат и ще направят така че обикновеният работник да плати цялата цена за грешните решения, които взеха. Сега да направят така че българският граждани да оцелее“, каза Григорова.

Цялото участие на Ваня Григорова, икономически съветник на президента на КТ „Подкрепа“, може да гледате ТУК.