В Световния ден за информираност по въпросите на хората с нисък ръст – 25 октомври, малките хора в България канят известни личности, които да покажат своята съпричастност към техните проблеми.

         12 представители на Национална организация „Малки Български Хора“ от Русе, Плевен, Бургас, Рила, Раковски, София, Пловдив и Варна, ще се снимат зад специален „прозорец“ на 25 октомври 2017 г., от 12.00 ч., на пл. „Гарибалди“ с популярни личности, сред които журналисти, артисти, спортисти, музиканти – като Светослав Иванов, Иван Христов, Андрей Арнаудов, Николай Станоев, банда Дел Падре, Венета Райкова, Памбос Агапиу и много други.

         Събитието ще премине под мотото „Виж света през прозореца на малкия човек“ и цели да подкрепи изграждането на Център на хората с нисък ръст в България.

        Кампанията се подкрепя от Конфедерацията на труда “Подкрепа“ и Синдикалната федерация на служителите в МВР, като президентът Димитър Манолов и зам-председателят Илия Кузманов лично ще вземат участие. Събитието ще бъде подкрепено и от други организации на хора с увреждания.