КТ „Подкрепа“ е първият демократичен национално представителен синдикат в България, допринесъл за свалянето на тоталитарния режим на Тодор Живков. Вече 22 години българските работници бранят правото си за свобода, достоен труд и човешки права.
Ние, от КТ „Подкрепа“, следим с нарастваща тревога и надежда борбата на сирийския народ за демократични промени.
Ние, от КТ „Подкрепа“, от опит знаем, че борбата за демокрация няма обратен ход.
Ето защо, настояваме да прекратите репресиите срещу собствения си народ. Предупреждаме Ви, че колкото повече кръв проливате, толкова повече борци ще се влеят в редиците на демонстрантите.
Запомнете, Вие и Вашият репресивен апарат не можете да унищожите целия сирийски народ. Този народ, чиято история от хилядолетия е формирала древната и съвременна цивилизация, е непобедим.
Опомнете се г-н Асад! На мястото на хилядите убити, арестувани, екстрадирани и бежанци, ще дойдат милиони нови борци.
Нито варварствата на „Отрядите на смъртта“ – „Алшабиха“, нито гаврата с жените и убийствата на деца ще спрат Вашия горд народ в борбата му за демокрация.
Никой в хилядолетната история на Сирия не е успял да пороби, унищожи или унижи нейния горд народ, и Вие няма да можете.
Ние, българските работници, Ви призоваваме да спрете репресиите и да се оттеглите от властта. Не забравяйте, че Вие и Вашето семейство дължите богатството си на същия този работлив народ.
Ако вие г-н Асад се чувствате сириец приберете главорезите си от Алшабиха и оставете народа сам да решава съдбините си, иначе Ви чака съдбата на диктаторите – моля спомнете си за Чаушеску.
КТ „Подкрепа“ ще призове Европейската и Международната конфедерация на профсъюзите за подкрепа в общата ни борба за демокрация. Ние ще поискаме от нашето правителство и от Европейския парламент да ускорят и удвоят усилията си, за да спре изтребването на сирийския народ, защото неговото дело е право дело и то ще победи.