На 22.03.2016г.в Брюксел бяха извършени тежки терористични атаки, в резултат на които загинаха десетки невинни жертви. Убитите и ранените са граждани на ЕС. СЖБ „Подкрепа“ изразява своето възмущение от този пореден кървав атентат, допуснат в сърцето на Европа на територията на суверенна държава – член на Европейския съюз.

Ние журналистите от СЖБ „Подкрепа“ най-решително заклеймяваме извършителите на това подло, нечовешко деяние!

Потресени сме и  изразяваме  дълбоко възмущение от това недопустимо за 21 век чудовищно престъпление на незачитане  човешките права и международните норми на  поведение!

Ние, журналистите от СЖБ „Подкрепа“ най-категорично осъждаме терористичните атентати в Европа. Считаме, че миграционната политика на ЕС трябва да бъде
преосмислена. Очевидно е,че бяха допуснати грешки.  Проблемът с бежанската криза през настоящата 2016 г. ескалира и това налага спешно търсене на нови, адекватни на ситуацията решения. Първа и най-неотложна задача пред ЕС сега е да се изправи с цялата  си  мощ срещу тероризма и да не позволи той да руши устоите на обединена Европа. ЕС трябва да гарантира  защитата и нормалните условия на живот на  своите граждани!В този контекст изразяваме безапелационна и решителна позиция срещу тероризма и като граждани на Европа настояваме за разкриване на извършителите на тези анти човешки актове  и налагането на най-тежки наказания срещу тях!

Сега Европа е изправена пред най-сериозното предизвикателство- борбата за опазване на европейскитe ценности , европейската законност, европейския
начин на живот . Кауза ,която ни обединява и ни прави по-силни  срещу силите на фанатизма ,безпросветието, мракобесието, омразата.
Изказваме най-искрени съболезнования към близките на невинните жертви!

Сърцата и мислите ни са с ВАС!

СЖБ „Подкрепа“